Cel mai bun gand: Dumnezeu este aici

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel mai bun gand: Dumnezeu este aici

Cum să ne rugăm cu trezvie?

Iarăși trezvia vine. M-am gândit odată, din toate gândurile: Dumnezeu este bun, Dumnezeu este puternic, Dumnezeu este milostiv și așa mai departe. Cel mai bun gând: Dumnezeu este aici. Dacă noi gândim și trăim că Dumnezeu este aici, simțurile noastre dintr-odată se liniștesc. Numai gândul ăsta este suficient, ca să înceteze șuvoiul gândurilor și noi să începem a vorbi cu El. Atât.

Trebuie să avem mai multă profunzime. Și iarăși gândul la moarte. Gândul la moarte este gândul întâlnirii noastre cu Dumnezeu. Că mulți s-ar gândi, ce este aia moartea? Ce ne trebuie să ne gândim la moarte? Moartea înseamnă ziua întâlnirii, ceasul întâlnirii. Atunci nu va fi ca acum. Atunci, ne vom întâlni față în față. Ăsta e gândul la moarte.

(Ieromonah Savatie BaștovoiPuterea duhovnicească a deznădejdii, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, pp. 36-37)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel mai bun gand: Dumnezeu este aici

Vizualizari: 427

Id: 6241

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.