Cel mai graitor exemplu de dragoste neimpartasia e dragostea lui Dumnezeu fata de om

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel mai graitor exemplu de dragoste neimpartasia e dragostea lui Dumnezeu fata de om

Dragostea este minunată și prețioasă în orice caz, chiar dacă nu e împărtășită. Pe de o parte, dragostea neîmpărtășită îl face nefericit pe om, iar pe de alta, la un anumit nivel de profunzime, îl face mai fericit și mai puternic.(…)

Cel mai grăitor exemplu de dragoste neîmpărtășită e dragostea lui Dumnezeu față de om. Dumnezeu îl iubește pe fiecare, și cu o dragoste neasemuit de puternică – dar mulți sunt pe pământ oamenii care Îi răspund cu o dragoste pe măsură? Până și oamenii care-I răspund lui Dumnezeu cu dragoste, dragostea lor nu se poate compara cu dragostea Lui față de noi. De altfel, aceștia sunt puțini, cei mai mulți dintre noi nici nu vor să știe de această dragoste. Reiese că cea mai înaltă dragoste care există în univers este tocmai o dragoste neîmpărtășită.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2012, p. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel mai graitor exemplu de dragoste neimpartasia e dragostea lui Dumnezeu fata de om

Vizualizari: 271

Id: 16654

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.