Cel mai intelept om de pe pamant

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cel mai intelept om de pe pamant

Cine are frica lui Dumnezeu este cel mai înţelept om de pe faţa pământului. Pentru că spune Sfântul Grigorie de Nyssa, mare filosof şi fratele marelui Vasile: “Am văzut pe mulţi oameni care s-au silit să înveţe toată ştiinţa cea din afară, iar în cele teologhiceşti, adică în stiinţa despre Dumnezeu, nu puţin au sporit. Dar fiindcă le-a lipsit lor adevărata înţelepciune, care este frica lui Dumnezeu, departe s-au făcut de Dumnezeu şi în mocirla tuturor relelor au ajuns”. Auzi pe unul că are două doctorate, două licenţe. Dar auzi că-i un preacurvar, un ateu, un om necredincios, om fără judecată, fără milă de săraci, fără dragoste de aproapele lui, care dă cu piciorul în toată fapta bună şi în credinţa cea dreaptă. Ce-i foloseşte lui ştiinţa din afară, dacă n-are frica lui Dumnezeu? Mai bine nu se năştea unul ca acesta, care nu cunoaşte pe Ziditorul său şi nu se teme de El în toată vremea, ca să se ferească de rău şi să facă binele.

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Ne vorbeşte Părintele Cleopa - Vol. I, Editura Episcopiei Romanului şi Huşului, Roman, 1995, pg. 3)

Categoria: Articole

Cautare:

Cel mai intelept om de pe pamant

Vizualizari: 544

Id: 20925

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.