Cine este responsabil de fericirea in familie?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cine este responsabil de fericirea in familie?

Ce tradiții trebuie păstrate în familie?

Orice familie trebuie să aibă tradiția unei vieți de familie, adică tradiția păstrării ierarhiei: cinstirea tatălui și a mamei, stima reciprocă și creșterea duhovnicească. Trebuie să existe o tradiție și a petrecerii timpului liber, când întreaga familie se adună la masă, se odihnește împreună și merge împreună la biserică.

Din păcate, noi pierdem una din tradițiile cele mai importante, și anume cea de a trăi o viață de familie. Astăzi tot mai des întâlnim doar o aparență a familie, unde fiecare are propria sa viață: tata are viața sa, mama pe a ei, iar copiii pe a lor. Pe când familia ar trebui să fie un singur organism viu. Tatăl este capul ei, iar copiii și soția formează membrele aceluiași trup. Dacă apare vreo neînțelegere, toți întâmpină greutăți. Fiecare este răspunzător pentru ceilalți. Cine este de vină? Toți.

Noi trebuie să învățăm a face pe plac altora, să ne știm fiecare locul și să încercăm să nu jignim pe nimeni, cu alte cuvinte să fim toți împreună. Familia cere jertfire, smerenie, fiecare să se smerească în fața altuia, adică să se abțină de la anumite lucruri și cuvinte.

(Pr. Evgheni ȘestunFamilia Ortodoxă, traducere din limba rusă de Lucia Ciornea, Editura Sophia, București, 2005, p. 83)

Categoria: Familie

Cautare:

Cine este responsabil de fericirea in familie?

Vizualizari: 383

Id: 26920

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.