Cine se afla in Biserica?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cine se afla in Biserica?

În biserică, pe Masa altarului se află totdeauna Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos; la piciorul acestei Mese se găsesc moaşte de sfinţi; la fel şi în Antimisul care acoperă Masa altarului. În biserică sunt dispuse icoanele sfinţilor, care, precum nişte ferestre spre absolut, ne prezintă în mod simbolic lumea transfigurată de dincolo, cu care intrăm în legătură prin lucrarea sfinţitoare a lui Dumnezeu. Biserica este spaţiul de rugăciune prin excelenţă pentru că în ea se săvârşesc zilnic sfintele slujbe de către persoane alese (preoţi şi episcopi), învestite cu putere de sus în acest scop.

(Vasile Răducă – preotul  paroh al bisericii Kretzulescu, Ghidul creştinului ortodox, Editura Humanitas Practic, p. 47)

Categoria: Articole

Cautare:

Cine se afla in Biserica?

Vizualizari: 315

Id: 11026

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.