Cine sunt caprele si cine sunt oile?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cine sunt caprele si cine sunt oile?

Au venit niște elini, oarecând, în Tebaida la starețul Agaton, având cu ei un îndrăcit, ca să-l vindece pe el. Deci starețul, rugat fiind de dânșii mult, a zis dracului : "Ieși din faptura lui Dumnezeu". Iar dracul a zis starețului : "Voi ieși, numai dacă te voi întreba pe tine un cuvânt: "Cine sunt caprele și cine sunt oile?" Și a zis starețul : "Capră, adică, sunt eu, iar oile, Dumnezeu știe". Și aceasta auzind, diavolul, a strigat cu glas mare: "Pentru smerenia ta, voi ieși". Și a iesit în ceasul acela.

(Proloagele, volumul 1, Editura Bunavestire, p. 67)

Categoria: Articole

Cautare:

Cine sunt caprele si cine sunt oile?

Vizualizari: 361

Id: 19168

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.