Citirea Sfintei Scripturi da lumina, iar rugaciunea adauga caldura

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Citirea Sfintei Scripturi da lumina, iar rugaciunea adauga caldura

Spuneţi că citiţi cu desfătare Sfânta Scriptură şi că celelalte cărţi vi se par acum serbede şi respingătoare, încât nici nu puteţi să le luaţi în mână. Aşa se întâmplă de obicei cu oamenii care au flămânzit duhovniceşte; ei nu se pot sătura lesne de cuvântul lui Dumnezeu după ce au răbdat cu durere cuvintele omeneşti. Numai că după câte spuneţi nu vă vine deloc să vă rugaţi. Va veni şi asta; să nu vă îndoiţi. Când în inimă îşi va spune cuvântul iubirea faţă de Cel care vă iubeşte, veţi căuta cu lăcomie toate mijloacele de împărtăşire cu El. Şi vă veţi apuca şi de rugăciune. Deocamdată încercaţi cu o rugăciune scurtă, să zicem cu Sfinte Dumnezeule, Preasfântă Treime, Tatăl nostru sau Născătoare de Dumnezeu Fecioară. Repetaţi această rugăciune de cinci ori pe zi; faceţi-vă din aceasta regulă şi nu vă abateţi de la ea fie că aveţi sau nu aveţi chef - fiindcă citirea Sfintei Scripturi dă lumină, iar rugăciunea adaugă căldură.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciRăspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi vol. 2, Editura Sophia, București, 2008, p. 62)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Citirea Sfintei Scripturi da lumina, iar rugaciunea adauga caldura

Vizualizari: 393

Id: 17633

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.