Competitia la scoala

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Competitia la scoala

Una dintre problemele sistemului de educaţie actual este aceea că-i învaţă pe copii să concureze unii cu alţii la învăţătură. Notele obţinute în urma lucrărilor de control sunt considerate ca mai puţin importante decât poziţia de care se bucură copilul în raport cu ceilalţi elevi din clasă şi acest lucru cultivă mândria. Adulţii trebuie să se arate mulţumiţi de nota obţinută şi să-l laude pe copil pentru osteneala depusă, iar nu pentru că i-a întrecut pe ceilalţi copii, obţinând note mai mari ca ei. Un copil care, în ciuda eforturilor sale, nu reuşeşte să aibă rezultate bune la învăţătură, nu trebuie făcut să se simtă că nu valorează nimic. Capacitatea intelectuală nu este până la urmă decât unul din darurile naturale date de Dumnezeu. În general, societatea noastră îi încurajează pe cei care au calităţi intelectuale să se mândrească cu asta şi să-i considere pe ceilalţi drept inferiori.

Spre sfârşitul vacanţelor şcolare părinţii se simt de multe ori obosiţi (având tot timpul copiii prin preajmă), dar e trist atunci când copiii simt că părinţii sunt bucuroşi să scape de ei trimiţându-i la şcoală. Este o mare ispită pentru părinţi să spună: „Bine că începe şcoala, ca să nu mă mai împiedic de voi prin casă”. Trebuie să simţim şi să le arătăm copiilor noştri că sunt iubiţi şi bineveniţi acasă.

(Maica Magdalena, Sfaturi pentru o educație ortodoxă a copiilor de azi, Editura Deisis, Sibiu, 2006, pp. 51-53)

Categoria: Articole

Cautare:

Competitia la scoala

Vizualizari: 389

Id: 21557

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.