Conducatorii sunt cum sunt, din iconomie divina

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Conducatorii sunt cum sunt, din iconomie divina

În situația de „făptură nouă” — om care trăiește adevărat în Duhul lui Iisus  încetezi de a mai avea vrăjmași, fiindcă atunci ai „dragostea care nu cade”.

Stăpânirile sunt cum sunt, din iconomie divină. Deci cine vrea să fie al lui Dumnezeu, se poartă, vorbește și cugetă în raport cu Providența, Care, așa conduce lumea precum se vede.

Nici o stăpânire de pe lume nu te poate opri de a fi mai bun, de a fi mai curat. Nimeni nu te poate opri de a fi un sfânt — că, la urma urmei, asta înseamnă a trăi dragostea care nu cade, care-ți asigură pacea sufletească cu toată lumea.

Iată un sfat apostolic, rezultat în chip firesc din temelia Hristos, față de care orice vrăjmășie e deșartă — cum a fost și a lui Pavel de odinioară.

(Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca – Rostul încercărilor, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă — Neamț, 2008, pp. 158-159)

Categoria: Articole

Cautare:

Conducatorii sunt cum sunt, din iconomie divina

Vizualizari: 272

Id: 17495

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.