Consecintele tristetii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Consecintele tristetii

Patima tristeții nu-i mai îngăduie omului cuprins de ea să-și facă rugăciunile în bucuria de până atunci și nici să recurgă la remediile citirilor sfinte. Nici să mai fie liniștit și blând cu semenii nu suportă și-l face fără răbdare și posac în toate obligațiile de muncă sau religioase. După ce a pierdut orice judecată sănătoasă, iar pacea inimii i s-a tulburat, îl face să se comporte ca un om ieșit din minți, căzut în beție, îl doboară și-l prăbușește într-o disperare dureroasă. "Ca molia pentru veșminte și cariul pentru lemn așa este vătămătoare tristețea pentru inima omului". (Pilde 25, 20)

(Sfântul Ioan CasianViața și învățătura lui, Editura Trinitas, Iași, 2002, pp. 69-70)

Categoria: Articole

Cautare:

Consecintele tristetii

Vizualizari: 571

Id: 21898

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.