Convorbiri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Convorbiri

De-a lungul vieții am observat că întotdeauna am preferat acei oameni și acele discuții care îmi trezeau în inimă năzuința înaltelor idealuri, întemeiate pe credința în veșnicia sufletului omenesc, credința în adevăr, bine și frumos. Și, dimpotrivă, mi-au fost întotdeauna antipatici oamenii ale căror gânduri și discuții s-au limitat doar la orânduirea celor lumești: vremelnice și exterioare. Această tendință către cele înalte și ideale se manifesta în sufletul meu prin aplecarea către tot ce este tainic și mistic în viață. (Sfântul Cuvios Varsanufie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 14)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Convorbiri

Vizualizari: 243

Id: 17494

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.