Copilul are nevoie sa petreaca foarte mult timp in bratele mamei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Copilul are nevoie sa petreaca foarte mult timp in bratele mamei

Ce altceva se mai petrece în primul an de viaţă al copilului?

Mama nu comunică destul cu copilul. Pentru ea, acesta este doar un obiect de îngrijire, căruia îi pune pampers, ce poate fi ţinut vreme îndelungată fără a fi schimbat, pe care îl înfaşă şi îl transportă la coafor, la bazin, la centrul de fitness, la supermarket etc., unde îl încredinţează personalului specializat: astăzi o tanti, mâine alta, poimâine o a treia... Copilul are în faţa ochilor o zornăitoare, este supravegheat, dacă este nevoie e legănat, dar e tratat mai degrabă ca un lucru dat în păstrare decât ca un om.

Acum însă a crescut puternic numărul traumelor obstetricale, al disfuncțiilor cerebrale minime în urma naşterilor stimulate, a crescut numărul copiilor cu întârzieri în dezvoltare, al copiilor invalizi – şi, după aprecierile specialiştilor, toţi aceşti copii au de zece ori mai multă nevoie de contactul fizic cu mama! Aceşti copii trebuie să petreacă foarte mult timp în braţele mamei. Aceasta este una dintre recomandările principale ale pedagogiei corective: a-l ţine pe copil cât mai mult timp în braţe. Iar în ultimii ani chiar şi mulţi copii sănătoşi suferă din cauza insuficientului contact fizic şi emoţional cu mama. (Psiholog Irina Karpenko)

(Educarea copilului: sfaturi ale duhovnicilor și psihologilor ortodocși, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, București, Editura Sophia, 2013, pp. 111-112) 

Categoria: Familie

Cautare:

Copilul are nevoie sa petreaca foarte mult timp in bratele mamei

Vizualizari: 505

Id: 27108

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.