Copilul sa fie pedepsit pentru pacatul savarsit si nu pentru ca a spart un geam!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Copilul sa fie pedepsit pentru pacatul savarsit si nu pentru ca a spart un geam!

Copiii nu trebuie pedepsiţi pentru greşelile pe care le-au făcut din pricina unor împrejurări nefericite. Deopotrivă, nu trebuie pedepsiţi cu asprime pentru poznele şi abaterile care ţin mai mult de uşurătatea tinerească şi de superficialitatea firească decât de răutatea voinţei. De exemplu, este o adevărată nedreptate şi cruzime să-l pedepseşti pe elevul puţin înzestrat, dar harnic şi sârguindos, pentru faptul că nu îşi face temele atât de repede şi de bine ca alţi copii mai talentaţi. O barbarie şi mai grosolană, ciudată până la absurd, este să fii aspru şi să îi baţi pe copiii slabi, bolnavi şi infirmi din pricina acestor defecte naturale, pentru care ei nu sunt câtuşi de puţin vinovaţi.


Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Copilul sa fie pedepsit pentru pacatul savarsit si nu pentru ca a spart un geam!

Vizualizari: 235

Id: 19280

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.