Crestinul in vremea de azi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Crestinul in vremea de azi

- Părinte, ce poate face un creştin în vremea de azi? Ce viaţă să ducă, cum să se păzească?

- Să facă tot ceea ce poate. Sunt creştini care ştiu şi ţin credinţa în chip desăvârşit, alţii care o cunosc mai puţin şi unii care o ştiu prea puţin. Să ţină fiecare ceea ce ştie, cât de puţin să fie, şi Dumnezeu, cu mila Lui, îl mântuieşte. N-o să-l judece Dumnezeu pe un om care nu ştie nici să citească la fel cum îl va judeca pe un episcop sau pe un patriarh care conduce toată omenirea cu sfaturile lui. Pe acesta o să-l judece după înţelepciunea lui, iar pe acela care-i de jos după simplitatea lui.

(Starețul Dionisie – Duhovnicul de la Sfântul Munte Athos, Editura Prodromos, 2009, pp. 42-43)

Categoria: Articole

Cautare:

Crestinul in vremea de azi

Vizualizari: 313

Id: 22489

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.