Cu cat se chinuieste trupul, cu atat se vindeca sufletul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cu cat se chinuieste trupul, cu atat se vindeca sufletul

De ar cunoaşte bolnavii folosul pe care-l aduce sufletului boala şi cum simt durerea trupului, s-ar mângâia minunat uşurând durerea si suferinţa lor; căci cu cât se chinuieşte trupul, cu atât sufletul se vindecă. Numai aceasta ar fi destul ca să se mângâie orice bolnav. Nu socoti, omule, că întâmplător ţi-a trimis Domnul, boala, ci pentru rodul cel mult şi folosul ce primeşte prin ea sufletul, şi se străluceşte, ca aurul în topitoare.

Pentru aceasta l-a lăsat pe Iov, de s-a chinuit cu atâtea dureri şi s-a rănit în aşa fel, pentru că ştia plata cea mare, de care era să se învrednicească, răbdând chinurile cu tărie. Pentru minunata pildă a răbdării sale, mai mult a strălucit si s-a slăvit în lume si s-a încununat de la Dumnezeu pentru pătimirea şi chinurile sale, decât pentru multele sale bunătăţi, pe care le săvârşise mai înainte. Acesta este câştigul pe care drepţii îl dobândesc în boală, iar păcătoşii pot strânge mult rod, dacă cu mulţumire rabdă acestea.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 204)

Categoria: Articole

Cautare:

Cu cat se chinuieste trupul, cu atat se vindeca sufletul

Vizualizari: 364

Id: 17032

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.