Cu ce ne luptam impotriva diavolului?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cu ce ne luptam impotriva diavolului?

Cine are credință este sub apărarea lui Dumnezeu, sub acoperământul Maicii Domnului. Cu ce ne împotrivim diavolului? Vă mai aduceți aminte, iubiți credincioși, de un cuvânt al meu, când v-am spus ce-i scris în Cărarea Împărăției de părintele Arsenie Boca în legătură cu înlăturarea dracilor. Cu ce ne luptăm împotriva dracilor? Acolo se spune că ne luptăm cu numele lui Iisus și al Maicii Domnului, cu „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul” și nu-l lăsăm pe diavolul să intre în gând, pentru că în gând are el puterea întâi și întâi. După aceea ne luptăm împotriva vrăjmașului cu semnul Crucii: „Doamne, armă asupra diavolului Crucea Ta ne-ai dat-o nouă” și ne mai luptăm cu ceva ce diavolul nu are – cu smerenia.

(Arhimandrit Teofil Părăian, Cuvinte către tineri, Editura Omniscop, Craiova, 1998, p. 32)

Categoria: Articole

Cautare:

Cu ce ne luptam impotriva diavolului?

Vizualizari: 425

Id: 6537

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.