Cu rugaciunea aflam ajutor in necazuri

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cu rugaciunea aflam ajutor in necazuri

Îndeobşte şi mai totdeauna, cu rugăciunea aflăm ajutor în necazuri, după cum adesea s-a arătat.

Că niciodată nu se depărtează milostivirea lui Dumnezeu de rugăciunea dreptului, după cum El s-a făgăduit, zicând: „Cheamă-mă în ziua necazului tău, şi te voi scoate şi mă vei slăvi“. Precum cei ce trec un râu mare şi adânc, ca să nu se teamă nu se uită la repeziciunea apelor, ci se uită spre cer, aşa şi noi, când ne vor înconjura apele necazurilor, care ni se întâmplă adesea în viaţa noastră, să nu privim la ele, ca să nu ne tulburăm sau să ne împuţinăm, ci mai ales să privim spre cer, unde este mântuirea noastră, chemând cu rugăciune smerită dumnezeiescul Dar şi mila, căci din cer ne vine ajutorul. Şi fiindcă Domnul iubeşte, să alergăm către Dânsul, la nevoile noastre, pentru aceasta ne trimite necazurile, de multe ori, ca să ne tragă spre El, pentru că noi suntem ca pruncii care când nu le lipseşte nimic, nici au vreo supărare, aleargă toată ziua şi se joacă, fără a-şi mai aduce aminte de părinţii lor; dar când flămânzesc sau cad şi se lovesc de ceva, atunci aleargă plângând către părinţii lor ca să îi ajute.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, pp. 186-187)

Categoria: Articole

Cautare:

Cu rugaciunea aflam ajutor in necazuri

Vizualizari: 430

Id: 17260

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.