Cum ajungem la comuniunea cu Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ajungem la comuniunea cu Dumnezeu

„Poruncile lui Dumnezeu sunt mod de viaţă dumnezeiască. Omul nu poate împlini în deplinătate poruncile lui Dumnezeu şi de aceea e nevoie de har. Şi aceasta e treaba rugăciunii. Uneori, omul înfăptuieşte porunci­le lui Dumnezeu și trăieşte etosul lui Hristos Cel răstignit și atunci simte harul lui Dumnezeu fără să facă rugăciune, sau se roagă din dragoste. Ru­găciunea neîncetată nu este scopul (atunci când se face mecanic), ci scopul este comuniunea noastră cu Dumnezeu.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 339)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ajungem la comuniunea cu Dumnezeu

Vizualizari: 277

Id: 6288

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.