Cum ajungem la deplina despatimire?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ajungem la deplina despatimire?

Pentru a atinge, aşa zis, deplina despătimire, ceea ce şi doresc adevăraţii nevoitori, pentru acest ţel este mai potrivit, după cuvintele Sfântului Teofan, să ne nevoim în deşertăciunile vieţii de zi cu zi decât în singurătate.

- Cei care se nevoiesc cu adevărat - spune el - au grijă numai să se curăţească de patimi şi de simţămintele şi gândurile pătimaşe.

Pentru acest ţel viaţa se află în legătură cu alte lucruri folositoare, deoarece el presupune experienţe reale de luptă cu patimile şi de biruinţă asupra lor. Aceste biruinţe lovesc patimile în piept şi în cap, iar repetarea lor ucid patimile repede, dintr-o lovitură.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 58)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ajungem la deplina despatimire?

Vizualizari: 279

Id: 16383

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.