Cum ar trebui sa ne rugam

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ar trebui sa ne rugam

Ne putem ruga în gând sau cu voce tare, stând în genunchi – ceea ce e de preferat – sau în picioare, improvizând rugăciuni cu cuvintele noastre sau folosind rugăciunile formulate de Biserică, întotdeauna conştienţi că „o rugăciune n-are sens decât dacă e trăită”. „Dacă rugăciunea nu e trăită, dacă viaţa şi rugăciunea nu se întrepătrund complet, rugăciunea nu este altceva decât un madrigal politicos pe care-l oferim lui Dumnezeu, când îi acordăm puţiun timp” (Antonie de Suroj, Şcoala rugăciunii, trad. De Irineu Slătineanu, Polovragi, 1994).

(Pr. Vasile Răducă, Ghidul creştinului ortodox, Editura Humanitas Practic, pp. 96 -97)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ar trebui sa ne rugam

Vizualizari: 293

Id: 12172

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.