Cum ar trebui sa-si petreaca timpul liber un student?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ar trebui sa-si petreaca timpul liber un student?

Un student să-și folosească timpul liber tot ca student! Mai întâi de toate să se odihnească pentru a fi disponibil pentru o muncă de student. Să știți că școala nu se face numai cu munca, se face și cu odihna! Dacă nu ești odihnit – nu ai randament, nu înțelegi și e foarte important, când pornești la o muncă intelectuală, să fii întotdeauna odihnit. Timpul liber se poate folosi și pentru studiu, eventual altfel de studiu decât cel de la școală sau care ți se cere pentru școală, poți să te plimbi, poți să faci și sport dacă vrei, dacă simți nevoia de sport, de a-ți folosi energiile; mă rog, la tinerețe omul e pornit așa, să facă ceva, și la oraș n-ai ce face, nu e ca la țară. La oraș nu se pot realiza niște lucruri care se pot realiza la sat. La sat îi pui sapa-n mâna copilului de când o poate ține-n mână. La oraș trebuie să faci ceva și-atunci mai faci un sport, mai ieși la o plimbare, în orice caz, să nu-ți pierzi timpul în priviri fără rost la televizor. Important este să-ți găsești totdeauna ceva de făcut, totdeauna ceva frumos, ceva care te îmbogățește sufletește și-atunci e foarte bine. Și dacă nu-ți găsești ceva de făcut, atunci te stăpânește vrăjmașul și-apoi îți dă el de lucru.

(Arhimandrit Teofil Părăian, Cuvinte către tineri, Editura Omniscop, Craiova, 1998, pp. 41-42)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ar trebui sa-si petreaca timpul liber un student?

Vizualizari: 527

Id: 16397

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.