Cum este pentru unii viata calugareasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum este pentru unii viata calugareasca

Ei (cei din lume) nu înţeleg felul de vieţuire duhovnicească, crezând că şi acolo (în lume) pot să se roage, şi aşa mai departe, însă acum ai gustat, în parte, şi din primul şi din al doilea fel de vieţuire şi ai găsit că aici este adevărata şcoală şi că este cu neputinţă să fii înşelat de falsele virtuţi, pentru că îndată ţi se va arăta cât de departe eşti de viaţa cea adevărată. Iar acolo poţi afla doar lauda oamenilor şi a dracilor; încă şi părerea de sine se va adăuga cu dibăcie părelnicelor virtuţi şi, dacă ai mai fi rămas să vieţuieşti acasă, n-ar fi fost lucru de mirare să ajungi la casa de nebuni. Unii mireni zic despre aceştia că „au citit prea mult", dar mai corect ar fi de zis că „au căzut în înşelare".

(Sfântul Macarie de la OptinaFilocalia de la Optina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 192)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cum este pentru unii viata calugareasca

Vizualizari: 427

Id: 19697

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.