Cum isi poate implini viata sufleteasca de rugaciune cineva aflat in suferinta?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum isi poate implini viata sufleteasca de rugaciune cineva aflat in suferinta?

Liturghia este, în sens larg, toată slujirea şi rugăciunea adusă lui Dumnezeu şi împlinitoarea voii Lui. Ca atare, Liturghia este şi o jertfă de sine a omului, oferită lui Dumnezeu şi semenilor săi după voia Lui, care voieşte ca oamenii să se iubească unii pe alţii.

Dar cea mai deplină jertfă a adus-o lui Dumnezeu pentru oameni Hristos, şi ea e mereu actualizată şi însuşită de noi înşine în Sfânta Liturghie, în sens strict. Participând la ea, ne ridicăm prin jertfa supremă a lui Hristos, însuşită de noi în modul cel mai deplin la Dumnezeu, ne însuşim iubirea Fiului Său faţă de El şi faţă de oameni, ca să ne atragem şi iubirea Tatălui. Duhul de jertfă însuşit prin împărtăşirea de Hristos înalţă la cel mai înalt nivel viaţa noastră.

Bolnavilor li se recomandă să se roage acasă, dacă nu pot merge la biserică, împreună cu alţii; să se spovedească, să primească Preacuratele Taine şi să citească cărţi sfinte. Rugăciunea şi răbdarea lor în boală îi va ajuta mult la mântuire.

(Arhim. Ioanichie Bălan, Ne vorbeşte Părintele Dumitru Stăniloae, vol. I, Ed. Episcopiei Romanului, 1993,  p. 132)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum isi poate implini viata sufleteasca de rugaciune cineva aflat in suferinta?

Vizualizari: 247

Id: 21851

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.