Cum ne sfintim viata familiala si sociala?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum ne sfintim viata familiala si sociala?

Dacă în lume nu vieţuiţi lumeşte, atunci nu există nici o primejdie pentru mântuire din acest punct de vedere. Câţi oameni care s-au mântuit în lume au existat şi există?! De ce să nu intraţi şi voi în rândul lor? Viaţa de familie şi cea socială nu sunt lumeşti în sine, ci sunt aşa atunci când în rânduielile acestor vieţi pătrund patimile şi satisfacerea lor. Pentru viaţa de familie şi cea socială există porunci. Dacă duceţi aceste moduri de viaţă aşa încât în ele să domnească poruncile, izgonind toate patimile, atunci viaţa familială şi cea socială nu vor fi lumeşti, ci vor fi sfinte, binecuvântate de Dumnezeu. Există atâtea căi de mântuire încât nu le putem enumera. Şi toate sunt în suflet, nu în mediul exterior. Cineva a luat asupra sa vina altuia şi a fost deportat. Iar acolo s-a trudit în mine cu smerenie până la sfârşitul vieţii... După moarte s-a adeverit că I-a fost plăcut lui Dumnezeu... Şi ce este viaţa!...

(Sfântul Teofan ZăvorâtulSfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 54)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum ne sfintim viata familiala si sociala?

Vizualizari: 484

Id: 20088

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.