Cum putem sa nu ne mai judecam aproapele?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum putem sa nu ne mai judecam aproapele?

Aceasta este o întrebare la care putem ușor da răspuns. Dacă e să judecăm, spune Domnul în Evanghelie, trebuie să judecăm cu dreptate. Dacă e să judecăm, trebuie să facem o judecată dreaptă (Ioan 7, 24). Dar numai Dumnezeu poate judeca o judecată dreaptă, pentru că El știe toate. Noi știm prea puțin, așa că este ușor să ne abținem de la a judeca.

Pentru că noi știm prea puțin, judecata noastră nu va fi o judecată dreaptă, deci mă abțin de la o face. Înțelegeți? Desigur, cei care sunt mai înaintați în harul și dragostea de Dumnezeu nu judecă, pentru că ei au multă compătimire pentru aproapele. Dar pentru noi e destul să ne amintim ce înseamnă să judeci o judecată dreaptă.

(Arhimandrit Zaharia Zaharou, Merinde pentru Monahi, Editura Nicodim Caligraful, Putna, 2013, p. 200)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum putem sa nu ne mai judecam aproapele?

Vizualizari: 648

Id: 7932

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.