Cum putem scapa de un gand rau?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum putem scapa de un gand rau?

Părinte, cel mai ușor, după părerea noastră, a celor care vrem să ne ferim de păcate, este a păcătui cu gândul. Dacă vorba și fapta o putem stăpâni, gândul zboară necontrolat spre păcat, de multe ori. Sfinția voastră aveți o metodă eficientă de a controla gândurile?

Am. Și am să v-o spun și vouă: gând cu gând se scoate. Nu poți să scapi de-un gând rău, de-o obsesie, decât printr-un alt gând, potrivnic gândului rău. Cel mai mult mi-ajută rugăciunea de toată vremea, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!, care ocupă mintea și face nelucrătoare gândurile neavenite. În Filocalie e un cuvânt la Marcu Ascetul, că așa cum focul nu poate rămâne în apă, tot așa nici gândul cel rău în inima iubitoare de osteneală.

(Părintele Teofil Părăian, Sfintele Paști în cultul ortodox, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 42)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum putem scapa de un gand rau?

Vizualizari: 258

Id: 21951

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.