Cum putem spune noi ca am suferit ceva?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum putem spune noi ca am suferit ceva?

Aduceţi-vă aminte câte a pătimit Hristos pentru mântuirea noastră. Nu S-a făcut prunc cu trupul? N-a fugit de mânia lui Irod? Nu S-a supus părinţilor Săi? De doisprezece ani fiind, n-a învăţat în Biserică, fără să fi învăţat carte, ca să se mângâie cei ce sunt neînvăţaţi? N-a umblat de multe ori şi a ostenit? N-a flămânzit şi cerea de mâncare de la smochin? N-a fost necinstit de iudei? Nu-i ziceau că are drac şi că cu Beelzebut, domnul dracilor, scoate dracii? N-a fost lovit cu pietre şi a fugit de dânşii? N-a postit patruzeci de zile şi a fost ispitit de diavolul, ca un om, când îi zicea acela: „Îţi voi da ţie toate acestea de vei cădea să te închini mie", şi a auzit de la El: „Fugi dinaintea Mea satano"? N-a spălat picioarele ucenicilor ca o slugă? N-a fost vândut de Iuda şi n-a fost prins de iudei? N-a fost judecat de Ana şi Caiafa? N-a fost lovit cu mâna de slugile lor? N-a fost bătut de Pilat şi de mâinile pe care le-a făcut El? Nu S-a încununat cu cunună de spini spre batjocură? N-a fost înălţat pe cruce şi I s-au pironit cu piroane mâinile şi picioarele? N-a fost necinstit pe cruce, fiind lovit cu suliţa în coaste şi adăpat cu fiere? N-a fost îngropat şi a înviat ca un Dumnezeu a treia zi? Cum putem spune noi că am suferit ceva? 

(Sfântul Teodor Studitul, Cuvântări duhovnicești, Editura  Episcopia Alba Iulia, Alba Iulia, 1994, p. 86)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cum putem spune noi ca am suferit ceva?

Vizualizari: 437

Id: 10797

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.