Cum redobandim Raiul?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum redobandim Raiul?

Să redobândim Raiul după aceste reguli simple din cale-afară: De nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru din cer nu le va ierta sau Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii sau Nu vă adunați comori pe Pământ sau Unde este comoara ta, acolo este inima ta.

Altfel spus, când postim, nu postim doar ca să ne aflăm în treabă. Nu postim doar de alimente, pentru a le dovedi celorlalți cât suntem de asceți. O asceză, fără să aibă în ea mistica întâlnirii cu Hristos, este lipsită de sens.

Creștinismul niciodată nu vede asceza lipsită de mistică, de cunoașterea aceasta adâncă a lui Dumnezeu. Ne-o dovedește tot textul acesta: Hristos este puterea mea. Dumnezeu și Domnul. Cinstita Biserică cu dumnezeiască cuviință cântă strigând, din cuget curat întru Domnul prăznuind. 

(Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Propovăduind Evanghelia iertării, Editura Agnos, Sibiu, 2012, p. 10)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum redobandim Raiul?

Vizualizari: 339

Id: 8406

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.