Cum sa fac sa nu ajung sa ma manii?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa fac sa nu ajung sa ma manii?

Este nevoie de trezvie. Să te supraveghezi pe tine însăți și să-ți stăpânești mânia, ca să nu se îndrădăcineze înlăuntrul tău patima, căci după aceea, chiar și cu securea de vrei să o tai, ea va da mereu lăstari. Să-ți aduci aminte de ceea ce a spus David: "Gătitu-m-am și nu m-am tulburat". Ai văzut ce făcea acel monah? De îndată ce ieșea din chilia sa, își făcea cruce și spunea: "Dumnezeul meu, păzește-mă de ispite!" și era gata să înfrunte ispita. Ca și cum ar fi fost într-un post de observație din care privea să vadă de unde avea să-i vină ispita, ca să se apere. Dacă vreun frate se purta urât cu el, era gata să-i răspundă cu blândețe și smerenie. La fel să faci și tu.

(Cuviosul Paisie AghioritulPatimi și virtuți, traducere de Ieroschim. Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2007, p. 132)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa fac sa nu ajung sa ma manii?

Vizualizari: 370

Id: 21581

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.