Cum sa linistesti marea cea inviforata a patimilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa linistesti marea cea inviforata a patimilor

Dacă nu aprinzi focul, cuptorul nu se încinge; dacă nu pui şi lemne, nu aţâţi flacăra; dacă nu te vei uita după chipuri frumoase de femei, nu va suferi stricăciune curăţia sufletului tău; şi dacă nu te vei răsfăţa cu desfătări trupeşti şi nu te vei înfierbânta cu vin, gândul ce ţi-l şopteşte demonul nu se va înrădăcina în tine. Poţi să fugi şi prin înfrânare de focul poftei, dar la postirea cu măsură trebuie să adaugi rugăciunea neîncetată, sfaturile sfinţilor bărbaţi şi mai cu seamă frica de Dumnezeu, frica de judecată şi de munci şi nădejdea bunătăţilor făgăduite. Prin toate acestea, cu înlesnire vei înfrâna pofta sălbatică şi vei linişti marea cea înviforată a patimilor.

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa linistesti marea cea inviforata a patimilor

Vizualizari: 280

Id: 9638

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.