Cum sa luptam cu stihia sexuala?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa luptam cu stihia sexuala?

Împotriva stihiilor dezlănțuite ale naturii, oamenii au căutat și de multe ori au găsit mijloace eficiente de apărare. Așa de pildă pentru a se feri de primejdia fulgerului, omul a inventat paratrăsnetul, împotriva revărsărilor de ape a construit diguri, iar pentru oprirea alunecărilor de teren a plantat arbuști și copaci. În comparație cu aceste calamități naturale sporadice, stihia sexuală este mult mai periculoasă datorită acțiunii sale necontenite, îndreptate asupra întregii omeniri. Cu toate acestea, împotriva sexualității, sau măcar pentru stăpânirea izbucnirilor sale anarhice s-au ridicat prea puțini. Astăzi, parcă mai mult ca oricând, majoritatea oamenilor caută să facă tot ce este posibil pentru trezirea nelimitată a poftelor trupești. Pentru cei puțini care doresc liniștea unei vieți între hotarele firești ale cumpătării și echilibrului există totuși un mănunchi de rânduieli, aduse de Mântuitorul Iisus Hristos, care de 2000 de ani și-au dovedit cu prisosință valoarea și eficiența. Dar ca să înțelegem semnificația și puterea lor este absolut necesar să ne aducem aminte că păcatul lui Adam a venit moartea, iar prin Hristos a venit învierea morților, deci singura nădejde reală este Hristos Domnul.

(Ieromonah Arsenie Boca, Ridicarea căsătoriei la înălțimea de Taină, Editura Agaton, Făgăraș 2009, p.139)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa luptam cu stihia sexuala?

Vizualizari: 335

Id: 17479

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.