Cum sa-mi „trezesc” sufletul „adormit”?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa-mi „trezesc” sufletul „adormit”?

O altă cale prin care putem intra în duh este răbdarea neplăcerii, a plictiselii sau durerilor suportabile din timpul rugăciunii sau a activităților. Să nu căutăm senzații tari, să nu căutăm să simțim ceva, ci să fim conștienți că stăm în fața lui Dumnezeu. Să fim cu El în ceea ce facem. Să umplem stările sufletești neplăcute cu prezența Lui prin rugăciunile: „Doamne, miluiește!”, „Maica Domnului, binecuvintează-mă!”, „Ajută-mă, Doamne!”. Să ne îndreptăm atenția la cuvintele rugăciunii și la conștiința prezenței Domnului și nu la ce simțim noi. Bucuria vine ca un dar și nu la iscodirile noastre.

(Monahia Siluana Vlad, Deschide cerul cu lucrul mărunt, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 24)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa-mi „trezesc” sufletul „adormit”?

Vizualizari: 541

Id: 14488

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.