Cum sa ne dam seama daca sentimentul pe care-l traim este sau nu dragoste?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa ne dam seama daca sentimentul pe care-l traim este sau nu dragoste?

Probabil starea de pace, de odihnă, de confort interior, de liniște, de siguranță sunt semnele dragostei. Ai încredere în omul respectiv. Simți că te poți bizui pe el. Nu se ivește gândul de a-l lăsa, de a-l părăsi, de a te despărți de el. Înțelegi că ai încredere în el, că el te ocrotește și te ajută. Ca să te convingi de asta și să ajungi la această încredere, trebuie să treacă destulă vreme. Faza inițială a relației se construiește însă pe temelia faptului că omul acela corespunde concepției tale despre felul cum trebuie să fie un soț, un părinte, un om de familie.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, Traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, 2012, p. 41)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa ne dam seama daca sentimentul pe care-l traim este sau nu dragoste?

Vizualizari: 398

Id: 18337

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.