Cum sa ne lucram mantuirea?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa ne lucram mantuirea?

Trebuie să căutăm către Dumnezeu Însuşi, către Persoana Sa, către lucrul cel mai înalt, pentru a da trupului nostru, care înclină către delăsare, un avânt vecinic.

Cum să ne lucrăm mântuirea? Cum să facem ca trupul nostru să devină nestricăcios, să ne izbăvim de sub stăpânirea păcatului şi din puterea morţii. Iată ce trebuie a fi grija noastră de fiecare clipă, tot mai puternică, tot mai vie. Viaţa este atât de scurtă, iar ţelul atât de înalt, dar atât de îndepărtat. Pentru Biserica Dreptslăvitoare mântuirea omului înseamnă îndumnezeirea lui.

Datori suntem să învăţăm a trăi viaţa veșnică a lui Dumnezeu Însuşi. Ce este îndumnezeirea omului? Este a trăi aşa cum a trăit Domnul, a ne însuşi gândurile şi simţămintele lui Hristos, mai cu seamă cele din ultimele clipe ale vieţii Sale pământeşti.

După cădere, omul s-a făcut un câmp de luptă între Dumnezeu şi vrăjmaşul. Sămânţa pe care Satana a aruncat-o în inima şi mintea lui Adam – gândul de a deveni dumnezeu fără Dumnezeu – a pătruns atât de adânc în fiinţa noastră, încât ne aflăm necontenit sub stăpânirea păcatului.

(Arhimandrit Sofronie, Din viaţă şi din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, p. 14)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa ne lucram mantuirea?

Vizualizari: 309

Id: 10104

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.