Cum sa ne rugam sfintilor?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa ne rugam sfintilor?

Dacă atunci când te adresezi uni sfânt te îndoieşti că îţi este aproape, sau că îţi poate asculta rugăciunea şi simţi că îţi stă inima în cumpănă, opreşte-te, sau mai bine caută, cu ajutorul Domnului nostru Iisus Hristos, să-l îndepărtezi de la tine îndată pe clevetitorul (diavolul) care şi-a făcut cuib în inima ta. Dacă îl chemi pe un sfânt cu convingere, cunoscând că îţi este aproape în Duhul Sfânt şi că îţi ascultă rugăciunea, îndată te vei simţi uşurat.

Dacă în timp ce te rogi simţi în inimă o apăsare şi o sfârşeală, să ştii că acestea vin din lipsă de sinceritate, din falsitatea şi viclenia ei, întocmai ca atunci când într-o convorbire obişnuită cu cineva nu ne simţim în apele noastre şi vorbim nesincer, fals, nu din inimă.  „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul” (Faptele Apostolilor 26, 14). Fii cu inima deschisă în orice timp şi în orice loc şi vei avea pace în inimă. Dar mai cu seamă fii sincer când vorbeşti cu Dumnezeu şi cu sfinţii Săi; căci „Duhul este adevărul” (1 Ioan 5, 6).

(Sfântul Ioan de KronstadtViaţa mea în Hristos, Editura Sophia, pp.73-74)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa ne rugam sfintilor?

Vizualizari: 199

Id: 16140

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.