Cum sa traim in randuiala

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum sa traim in randuiala

Cum ar trebui să trăim „cu rânduială”?

Rânduiala este calea cea dreaptă, calea care-ți convine ție și convine semenilor tăi. Este un fel de înțelegere mutuală a oamenilor care trăiesc în același grup social. În virtutea rânduielii avem și-o rânduială de la Dumnezeu. Adică Dumnezeu știe ce face cu fiecare om, nu în sensul că l-a predestinat, dar în sensul că Dumnezeu l-a ales și chiar la vremea în care omul este conștient. Vreau să-l readucem în atenție pe Sfântul Apostol Pavel, care a fost la început Saul și care crunt i-a prigonit pe creștini, participând ca martor activ la uciderea Sfântului Arhidiacon Ștefan. A trebuit să descoperim, mai târziu noi, dar mai întâi el, că, de fapt, de atunci Dumnezeu îl alesese și-l lăsa să-i persecute pe creștini, pentru ca să spună mai târziu cu smerenie: Eu nici nu sunt vrednic să mă numesc apostol, ca unul care a prigonit Biserica lui Hristos. Dar această smerenie îi dădea o măreție și o forță extraordinară, care a făcut din el marele Pavel. Așadar, Dumnezeu l-a osebit din alți oameni, adică i-a hărăzit un rol de care era sau nu conștient, de care, însă, și-a dat seama mai târziu. Noi, ortodocșii, credem în această rânduială, în această voință a lui Dumnezeu, care nu înseamnă neapărat predestinare, pentru că rămâne și liberul tău arbitru.”

(Mitropolitul Bartolomeu Anania, Rugăciunea izvor de putere în încercările vieții, Editura Doxologia, p. 71-72)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum sa traim in randuiala

Vizualizari: 418

Id: 23615

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.