Cuplul poate deveni un singur trup, o singura realitate duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuplul poate deveni un singur trup, o singura realitate duhovniceasca

Prin Taina Cununiei se săvârșește ceva ce altfel, prin puterile omenești, nu s-ar putea săvârși. Acest moment, când se reface - pe cât este cu putință între limitele lumii căzute - această unitate dintre bărbat și femeie, această integritate a a-tot-omului despre care se vorbește la începutul cărții Facerii. Acesta este un moment de o colosală însemnătate. Acest moment, când cei doi, întrucât s-au îndrăgit unul pe celălalt, pot deveni un singur trup, adică nu numai un singur trup fizic, ci și o singură realitate duhovnicească, care include și deosebirea de suflet, și pe cea de duh. (Mitropolitul Antonie al Surojului)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuplul poate deveni un singur trup, o singura realitate duhovniceasca

Vizualizari: 441

Id: 18023

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.