Cuvant despre rabdarea in suferinta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvant despre rabdarea in suferinta

Cel ce săvârșește rău piere, iar cel ce rabdă răul se mântuiește. Cea mai puternică dovadă a acestui lucru o vedem în viețile sfinților mucenici. Îndurând multe rele și chinuri, ei acum strălucesc ca soarele întru Împărăția Cerurilor! Și astfel, fie ca începând de astăzi să luăm hotărârea de a nu mai pricinui rău nimănui, ci să răbdăm vitejește răul care ni se aduce.

Și să înțelegem adevărul mântuitor că nimeni nu va fi vinovat de pierzania noastră decât numai noi singuri, prin împătimirea noastră, prin șovăiala noastră, și puțina noastră credință... Și, înțelegând aceasta, să ne spunem: „Îndeajuns ne-am fost vrăjmași nouă înșine! Îndeajuns ne-am împiedicat singuri mântuirea!"

Să începem a trage folos duhovnicesc și din binele pentru care trebuie să aducem mulțumire, și din răul pe care suntem datori să-l îndurăm cu răbdare. Și atunci Dumnezeu ne va milui și ne va mântui. Amin!

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox, traducere din limba bulgară de Valentin-Petre Lică, Editura Predania, Bucureşti, 2010, p. 52)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvant despre rabdarea in suferinta

Vizualizari: 606

Id: 8183

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.