Cuvant pentru cei ce au o functie de conducere

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvant pentru cei ce au o functie de conducere

Mă întrebaţi dacă nu cumva greşiţi continuând să duceţi jugul conducerii? Nu! Sunteţi obligaţi să-l duceţi până când autorităţile vă vor spune „ajunge”. De vreme ce ele nu numai că nu vă spun acest lucru, dar, mai mult, vă încredinţează o nouă sarcină, cunoscându-vă neputinţele trupeşti, atunci nu trebuie deloc nici în minte să vă puneţi întrebarea: nu trebuie, oare, să renunţ la osteneli? Aţi putea găsi un motiv pentru a renunţa la ele - preferinţa lucrării lăuntrice faţă de aceasta exterioară este un motiv convingător: căci lucrarea lăuntrică nu are preţ şi nimic nu trebuie să preferăm înaintea ei; însă a renunţa chiar şi pentru ea la ostenelile care vă sunt încredinţate s-ar putea numai în cazul în care aceste osteneli ar împiedica-o şi ar distruge-o. Şi nu putem spune acest lucru. În suflet vă arde neîncetat rugăciunea către Dumnezeu. Nu au împiedicat-o, aşadar, treburile săvârşite? Trebuie să afirmăm că nu o împiedică dacă adăugăm la ele ceva. Treburile acestea sunt numai în aparenţă lumeşti, iar în esenţă nu au însuşire pământească. De aceea, trudindu-ne asupra lor, după cât se pare, putem să nu fim departe de Domnul. În acelaşi timp, aflarea sufletului cu Domnul, în care constă toată esenţa lucrării lăuntrice, nu depinde de noi. Domnul cercetează sufletul, iar sufletul se află cu El şi este încălzit de El. Îndată ce Domnul Se depărtează, sufletul rămâne pustiu şi nu stă deloc în puterea lui să-L întoarcă la sine pe Bunul Proniator al sufletelor.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 44)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvant pentru cei ce au o functie de conducere

Vizualizari: 542

Id: 19953

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.