Cuvant sfatuitor pentru infranarea poftelor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cuvant sfatuitor pentru infranarea poftelor

Câştigă-ţi asprime din început spre toată pofta, ca să nu fii biruit şi să nu te obişnuieşti a fi biruit în război, că obiceiul este a doua fire şi obişnuinţa moleşirii niciodată asprime nu câştigă, că totdeauna zideşte şi surpă, totdeauna păcătuieşte şi se căieşte.

Iubite, de te vei obişnui a te moleşi, când ţi se dă război, scrierea deasupra a scrisorii de căinţă este în veacul veacului. Cel ce s-a obişnuit a se birui în vreuna din pofte, totdeauna ştiinţa lui îl mustră pe el şi întristat este totdeauna, şi înaintea privitorilor arată faţă de evlavie şi de liniştire, iar dinlăuntru trist este pentru mustrarea ştiinţei lui. Că aceasta s-a obişnuit să aibă pofta, mâhniciune dureroasă tinde celor ce o lucrează pe ea. Deci, ia aminte cu tot sufletul, având pe Dumnezeu în tine totdeauna, că nemuritor mire este Hristos sufletului.

(Sfântul Efrem Sirul, Cuvinte şi învăţături, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 245)

Categoria: Articole

Cautare:

Cuvant sfatuitor pentru infranarea poftelor

Vizualizari: 471

Id: 24394

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.