Daca cineva huleste pe Dumnezeu, avem voie sa-l punem la pomelnic?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Daca cineva huleste pe Dumnezeu, avem voie sa-l punem la pomelnic?

Asta ar trebui să-ţi întrebi inima, în primul rând. Această excludere este una care se face pe alte baze, dar, când ţii la cineva, ţii cu defecte cu tot şi, atunci, nu-ţi mai pui problema: îl pun sau nu-l pun. Îl pui dintr-o dată şi, apoi, ştie Dumnezeu ce să facă. Sigur, la Sfânta Proscomidie se pomenesc oamenii care s-ar putea şi împărtăşi, dar e foarte greu să-i desţeleneşti pe fiecare şi să ştii despre fiecare dacă se poate sau nu se poate împărtăşi. Şi, apoi, aşa cum te rogi tu pentru el, doreşti să se roage si alţii pentru tine; sunt nişte lucruri care nu se pot cataloga chiar aşa, cum îşi închipuie oamenii.

La noi, la mănăstire, vin foarte multe pomelnice şi nu mai ştie nimeni care-s vrednici sau nevrednici - îi pomenim pe toţi şi poate că-i va lumina Dumnezeu sau poate nu-i va lumina, sau poate Dumnezeu va primi rugăciunile noastre şi-i va face şi mai buni, căci ceea ce-i cu neputinţă la om, cu putinţă este la Dumnezeu - spune Domnul Hristos în Evanghelie.

(Părintele Teofil Părăian, Rugăciunea pelerinaj către cer, Editura Doxologia, Iaşi, 2013, p. 62-63)

Categoria: Articole

Cautare:

Daca cineva huleste pe Dumnezeu, avem voie sa-l punem la pomelnic?

Vizualizari: 172

Id: 14910

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.