Daca nu ar fi patimi, nu ar fi nici virtuti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Daca nu ar fi patimi, nu ar fi nici virtuti

A nu se măsura în nici o privinţă e semnul omului care se îndeletniceşte cu săvârşirea nu a voii trupului şi a gândurilor, ci a voii lui Dumnezeu. Frica de Dumnezeu e păzitor şi ajutător sufletului, strajă a lăuntricelor cămări de odihnă împărăteşti ale duhului, gata să îi doboare pe toţi vrăjmaşii lui. Dacă nu ar fi patimi, nu ar fi nici virtuţi; drept aceea, când din, pricina lor ne trândăvim şi ne împuţinăm cu sufletul, este învederat că suntem trădători ai virtuţii. Bărbăţia inimii e ajutorul sufletului în viaţa cea după Dumnezeu, aşa cum ajutorul păcatului e trândăvia. Întărirea celor care voiesc a dobândi virtutea stă în a nu se împuţina cu sufletul atunci când cad, ci a râvni iarăşi, cu putere nouă, după virtute. 

(Patericul Lavrei Sfântului Sava, Editura Egumenița, 2010, p. 67)

Categoria: Articole

Cautare:

Daca nu ar fi patimi, nu ar fi nici virtuti

Vizualizari: 194

Id: 15125

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.