Daca nu te casatoresti, dar ai o viata religioasa, vei intra in Rai?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Daca nu te casatoresti, dar ai o viata religioasa, vei intra in Rai?

Dacă nu te căsătoreşti, sau dacă te căsătoreşti, sau dacă te călugăreşti, dar ai o viaţă religioasă - despre ce înseamnă viaţă religioasă sunt multe de spus - intri în Rai, rămânând totul la mila lui Dumnezeu, pentru că omul nu este în stare să facă ceva ca să intre în Rai. El face, dar nu e în stare să facă cât să şi intre în Rai. Atunci, la ceea ce facem noi, vine Dumnezeu cu mila Sa şi e posibil.

Nu căsătoria, nu necăsătoria, nu călugăria, nu celibatul, nu starea în sine te aruncă în Rai sau te scoate din Rai, ci intervine mila şi harul lui Dumnezeu la ceea ce tu faci. De aceea, noi spunem că având credinţă dreaptă, lucrând faptele bune, în conlucrare cu puterea lui Dumnezeu, ne mântuim. Nu spunem că alţii nu se mântuiesc, ci spunem că noi avem garanţia mântuirii prin aceasta, prin Jertfa Mântuitorului Hristos şi prin aceasta, prin participarea noastră.

(Părintele Nicolae Tănase, De la prietenie la iubire, Editura Agaton, p. 159)

 

 

Categoria: Articole

Cautare:

Daca nu te casatoresti, dar ai o viata religioasa, vei intra in Rai?

Vizualizari: 363

Id: 24403

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.