Datoria noastra este sa primim toate de la Tatal cel Ceresc cu supunere copilareasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Datoria noastra este sa primim toate de la Tatal cel Ceresc cu supunere copilareasca

Dacă aţi fi fost întotdeauna sănătos, mulţumit de toate, liniştit şi bucuros, atunci, cine ştie, poate că şi voi, ca şi alţi oameni, v-aţi fi abătut spre o trăire împrăştiată şi aţi fi dus o viaţă după gustul acestui veac. Dar Dumnezeu, prevăzător de toate, vă apără ca un Părinte Milosârd de toate cele nefolositoare şi neplăcute Lui. Fapt pentru care să nu vă mâhniţi şi să nu ispitiţi de ce nu vi se întâmplă ceea ce doriţi, ci ceea ce niciodată nu v-aţi fi dorit, pentru că Dumnezeu ştie mai bine ce este de folos pentru noi - sănătatea sau boala. Iar datoria noastră este să primim toate de la Tatăl cel Ceresc cu supunere copilărească, fie şi cele amare spunând: „Tatăl nostru, facă-se voia Ta!", sau să zicem precum zicea un stareţ cu înţelepciune dumnezeiască: „Dacă boală mi-a venit, slavă Ţie, Doamne! Dacă boala s-a înteţit, slavă Ţie, Doamne! Dacă nu mai poate fi tămăduită, slavă Ţie, Doamne! Pentru că mai bine îmi este să fiu cu Tine în cer, decât cu oamenii pe pământ". Şi, urmând acest exemplu, Dumnezeu să vă dea să răbdaţi cu tărie toate câte vi se întâmplă şi să mulţumiţi pentru toate, şi Dumnezeul mântuirii va fi întotdeauna cu voi. (Sfântul Cuvios Antonie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 55)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Datoria noastra este sa primim toate de la Tatal cel Ceresc cu supunere copilareasca

Vizualizari: 336

Id: 12337

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.