De cate feluri este Utrenia?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De cate feluri este Utrenia?

Utrenia are trei rânduieli de bază: Utrenia de duminică, Utrenia zilelor de rând și Utrenia praznicelor împărătești și a sfinților cu serbare. Pe lângă aceste trei rânduieli ale Utreniei, mai există si o altă categorie, numită Utreniile speciale. Dintre acestea din urmă fac parte: Deniile care se săvârșesc seara, în zilele de miercuri și vineri din săptămâna a cincea a Postului Mare, precum și în toată Săptămâna Patimilor; Utrenia Paștilor, savârșită în noaptea Învierii, singura slujbă care mai păstrează peste tot caracterul nocturn al Utreniei de odinioară, fiind săvârșită după miezul nopții (această rânduială a Utreniei se săvârșește din duminica Sfintelor Paști, până în Duminica Sfântului Toma); Utreniile sărbătorilor închinate Sfintei Cruci (Scoaterea Sfintei Cruci – 1 august, Înălțarea Sfintei Cruci - 14 septembrie, și Duminica a treia din Postul Mare).

Categoria: Liturgica

Cautare:

De cate feluri este Utrenia?

Vizualizari: 320

Id: 25309

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.