De ce a venit Hristos?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce a venit Hristos?

Hristos n-a venit, cum se spune la catolici sau la protestanţi, numai ca să plătească pentru păcatul nostru, cu jertfa Lui, cu crucea Lui, ca noi să nu mai facem nimica, că El ne aşteaptă ca să ne mântuim, ci a venit ca să ne arate un chip de viaţă nouă. A venit ca să ia un trup pe care să-l umple de toată puterea dumnezeiască şi această putere să ne-o comunice şi nouă, să ne-o transmită şi nouă, aşa cum ne transmitem noi unii altora păcatele şi câteodată şi câte puţin bine pe care îl avem. El a venit să umple un trup apropiat trupului nostru de toată puterea dumnezeiască şi această putere dumnezeiască să ne-o transmită şi nouă.

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Ne vorbeşte părintele Cleopa - vol. 18, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2012, pp. 122-123)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce a venit Hristos?

Vizualizari: 306

Id: 10747

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.