De ce bat clopotele?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce bat clopotele?

 ̶   Cum vedeți implicarea Bisericii în societate?

 ̶  Zic și eu, cum zicea cineva: „Părinte, când să mergem la biserică?”, Când bat clopotele!”

Mai întâi de toate, trebuie să aducem la cunoștință oamenilor învățătura creștină, deoarece spune și Apostolul: „Credința vine din auz”.

Dar, mă întreb, de ce nu se știe învățătura, în veacul nostru de acum? N-a auzit nimeni bătaia clopotelor? Clopotele nu bat niciodată pentru amuzament. Ci bat pentru ceva de natură sufletească, care ne atrage atenția: „Cheamă viii, plânge morții, împrăștie viforele!” – împrăștie dracii și trăsnetele.

Au trecut prin Taina respectivă și acum vor să ducă o viață fără răspundere? Să fie atenți la ce se propovăduiește, să meargă la biserică să audă, ca niște credincioși. Oare trebuie să mâncăm din pomul oprit pentru că avem libertate? Nu! Avem mai departe niște porunci care ne țin într-o oarecare înfrânare în vederea armonizării.

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ediția a II-a, volumul al III-lea, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 96-97)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce bat clopotele?

Vizualizari: 366

Id: 5906

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.