De ce Dumnezeu nu lucreaza direct cu oamenii sai?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce Dumnezeu nu lucreaza direct cu oamenii sai?

Pentru că este smerit și a venit să ne învețe smerenia! Lucrarea de mântuire pe care o face Hristos este spre a surpa mândria diavolească ce a pătruns în noi și de a restabili dragostea, care este mai întâi smerenie. De aceea, Dumnezeu, ca răspuns la trufia celui ce a voit să își pună scaunul său mai presus de ceruri, vine pe pâmânt în chip de rob, Se naște într-o peșteră, crește printre oameni cu o viață obișnuită, refuzând slava lumii acesteia, bogățiile și toate deșertăciunile ei, pentru ca mai bine să se vadă strălucirea slavei Sale. Și, pentru că Dumnezeu atât de mult prețuiește smerenia — pentru că smerenia și dragostea sunt cele pe care le-am pierdut noi prin viclenie, ascultând de diavol — El ne pune să fim smeriți, să ne mărturisim nu doar Lui  pentru că ce mare lucru este să te mărturisești celui Atotsfânt?, ci ne pune în fața unui om ca și noi, ca înaintea lui să ne smerim, descoperindu-ne urâciunea noastră.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, Singuri în fața libertății, Editura Cathisma, București 2009, p. 26)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce Dumnezeu nu lucreaza direct cu oamenii sai?

Vizualizari: 513

Id: 17392

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.