De ce este important sa venim de dimineata la Biserica?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce este important sa venim de dimineata la Biserica?

Este foarte importantă participarea credincioșilor la Biserică dis-de-dimineață, pentru că Utrenia este slujba prin care se aduce lui Dumnezeu mulțumire pentru odihna din timpul nopții ce a trecut și în care I se cere ajutorul pentru ziua care începe. Utrenia este, după cum spunea Sfântul Simeon al Tesalonicului, ca o „jertfă de mulțumire Celui ce aduce lumina și Celui ce a risipit întunericul înșelăciunii și ne-a dat lumina dreptei credințe”. De asemenea, slujba Utreniei ne duce cu gândul la patimile suferite de Mântuitorul Iisus Hristos de la miezul nopții până spre ziuă, adică ducerea Lui de la Ana la Caiafa, de scuipările, lovirile și batjocurile suportate de El. Ne mai amintește și de cele două mari evenimente creștine: Nașterea și Învierea Domnului.

Liturghia este Jetrfa cea fără de Sânge a Mântuitorului Hristos pentru păcatele noastre. Iar pentru a ajunge în această stare de jertfă (Sfântul Chiril al Alexandriei spunea că nu putem ajunge la Dumnezeu decât în stare de jertfă) avem nevoie de o anumită pregătire interioară, care se realizează prin rugăciunile şi cântările Utreniei. Aşa cum Darurile euharistice au nevoie de pregătire liturgică şi sacramentală pentru a deveni Trupul şi Sângele Domnului, tot aşa şi credincioşii au nevoie de pregătire pentru a intra în Împărăţia lui Dumnezeu prin Liturghie.

Categoria: Liturgica

Cautare:

De ce este important sa venim de dimineata la Biserica?

Vizualizari: 381

Id: 24937

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.