De ce ni se imbolnavesc sufletele?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

De ce ni se imbolnavesc sufletele?

Toate bolile cele de multe feluri ale sufeltului au o singură pricină: păcatul. Dacă nu ar fi fost păcatul, nu ar fi fost nici boli, nici necazuri, nici moarte în lume. Tocmai de aceea vorbeşte astfel Sfântul Tihon despre păcat. Păcatul este un rău de nepovestit, care Îl jigneşte pe Dumnezeu Cel nesfâr­şit şi bun. Trădare neruşinată este păcatul, prin care Îl trădăm pe Dumnezeu Cel drept şi fără de moarte. Rană nevindecată este păcatul, care răneşte conştiinţa noastră, o chinuie şi o roade. Lepră sufletească este păcatul, pe care nimeni în afară de Fiul lui Dumnezeu Cel Unul-Născut nu îl poate tămădui. Păcatul este un rău mai rău decât toate relele! Cu adevărat, păcatul este mai rău chiar şi decât demonul, după cum spu­ne Gură de Aur, fiindcă şi pe demon tot păcatul l-a făcut demon... Cu adevărat, mai bine este să umbli gol decât împovărat de păcate. Cât de ma­re, cumplit şi nevindecat rău iubeşti, suflete iu­bitor de păcat...

(Preasfințitul Ieremia Zăvorâtul, Rețetar duhovnicesc sau Doctorie duhovnicească adunată din lume, Editura Sophia, București, 2013, p. 73)

Categoria: Articole

Cautare:

De ce ni se imbolnavesc sufletele?

Vizualizari: 406

Id: 21515

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.